

MACED 100 % NATURA SER HIMALAJSKI ROZ. M 60 - 85 g
Sery himalajskie produkowane są z mleka krów himalajskich, które poddawane jest długiemu i starannemu procesowi obróbki. Najpierw mleko jest gotowane przez godzinę w celu usunięcia z niego całego tłuszczu i pasteryzacji. Następnie dodaje się do niego odrobinę soli oraz soku z limonki (łącznie jest to zaledwie 0,01%) w celu koagulacji. Kolejny etap to prasowanie przez 2-3 dni, które pozwala pozbyć się wilgoci z sera. Takie bloki sera krojone są na odpowiedniej wielkości kawałki i suszone w komorze wędzarniczej aż 20-30 dni, by stały się twarde i zyskały delikatny, dymny smak.
Skład: Mleko krowie (99,9%), sół, sok z limonki, białko surowe 66%, wilgotność 12,5%
Powiązane produkty
Bestsellery
Zobacz wszystkie bestsellery249,00 złNajniższa cena: 199,99 zł
149,99 złZobacz warianty
156,00 złNajniższa cena: 165,00 zł
55,00 złNajniższa cena: 66,98 zł
199,00 złNajniższa cena: 200,00 zł

OFERTA SPECJALNA
10 zł rabatu za zapisanie się na Newsletter
Ładowanie formularza...
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z Polityką Prywatności